Întălnirea de la tămplărie

Se spune că în tămplărie a fost odată o întălnire ciudată.

A fost o întălnire a uneltelor pentru a reglementa diferenţele dinre ele.

Ciocanul fusese preşedinte , dar lumea i-a spus că trebuie să renunţe . De ce ,făcea prea mult zgomot! şi în plus îşi petrecea mai tot timpul bătând căte ceva.

Ciocanul ?i-a recunoscut vina, dar a cerut să fie dat afară şi şurubul ; spunea că trebuie să-l învărţi de prea multe ori , pentru a sluji la ceva.

În faţa atacului ,şurubul acceptat şi el , dar la rândul lui , a cerul expulzarea smirghelului . A arătat că se purta prea aspru şi mai tot timpul se ..frichinea cu ceilalţi.

Şi şmirghelul a fost de acord cu condiţia să fie dat afară şi metrul , pentru că tot timpul îi măsura pe alţii după măsura lui , ca şi cum ar fi fost singurul perfect.

În acel moment a intrat pe uşă tămplarul, care şi-a pus şorţul şi s-a apucat de treabă.

A folosit ciocanul , şmirghelul , metrul şi şurubul. La sfărşit , lemnul grosolan s-a transformat într-o mobilă fină.

Când tămplăria s-a cufundat din nou în linişte , cei prezenţi au reînceput dezbaterile. Atunci a luat cuvântul ferăstrăul şi a zis: ,,Domnilor s-a demonstrat că toţi avem defecte , dar tămplarul a lucrat cu tot ce am avut mai bun în noi.

ASTA NE FACE VALOROŞI, aşa că să ne concentrăm numai pe punctele noastre bune.

Atunci mulţimea a descoperit că ciocanul era puternic , şurubul era cel care a unit şi a dat forţă , smirghelul era bun pentru înlăturarea asperităţilor şi că metrul era precis şi exact.

S-au simţit astfel o echipă în stare să producă mobile de calitate.

S-au simţit mândrii de forţele lor şi de faptul că lucrau împreună.

Aşa se întămplă şi cu oamenii.

,,Dacă există ceva cu adevărat dificil, dar pentru care ne simţim perfect pregătiţi, este arta de a critica .

J.L. Martin Descalzo.

Fiecare se consideră mai deosebit şi mai important decât celălalt, mai mult , se critică cu prea multă uşurinţă atitudinile altora şi, fără prea mult temei, se adoptă imediat o atitudine  non-constructivă faţă de aceştia, uitând că aptitudinile şi calităţile lor sunt puse în valoare de aptitudinile , şi calităţile/defectele celorlalţi.

Aşa că ar fi bine, să încercăm să vedem în fiecare persoană din preajma şi din viaţa noastră , aspectele sale valoroase şi să ne găndim cu maximă seriozitate cum putem să le activăm în interesul armonizării relaţiei.

,,Să ai suficient curaj să accepţi ceea ce nu poţi schimba , dar totuşi suficient de curajos să lupţi pentru ceea ce poţi face,,

Hensel